Lens implantatie, voor scherp zicht

Een lens implantatie is de manier op scherp te zien zonder bril of lenzen.
Geen gedoe in de ochtend met lenzenvloeistoffen, geen beslagen bril tijdens het sporten. Gewoon 24 uur per dag perfect zicht.

Wat is een lens implantatie

Bij een lens implantatie wordt er een piepklein kunstlensje aangebracht in het oog. Een dergelijk lensje bestaat al meer dan 25 jaar! Je eigen lens blijft volledig in tact.
Eigenlijk is een implant lens een soort contactlensje die je niet hoeft weg te halen of te onderhouden. Zo’n lens noemen we ook wel permanente lens. Het is mogelijk om bijziendheid (sterkte tot -23.5), verziendheid (sterkte tot + 12) en een cilinder afwijking te corrigeren.

Informatie over lensimplantatie?

Heb je interesse in implanteerbare lenzen? Dan kun je eens langs gaan bij een ArtiLens oogkliniek bij je in de buurt. Eerst krijg je informatie over de verschillende soorten Arti lenzen: Artisan en ArtiFlex.
Geregeld geven de klinieken info bijeenkomsten waarbij je uitleg krijgt over lens implantatie en je vragen kunt stellen. Als je echt interesse hebt dan volgt een intake gesprek. De arts zal je ogen zeer uitgebreid nakijken en veel vragen stellen. Vervolgens krijg je nog even bedenktijd zodat je alle info en alternatieven (toch je bril of ogen laseren) nog eens op je gemak kunt nakijken.

Het plaatsen van de implant lens.

De lens implantatie vindt plaats in een oogkliniek en wordt uitgevoerd door een oogspecialist.
Het oog zal verdoofd worden, dit voelt als een prikje.
Alle voorzorgsmaatregelen worden in acht genomen en je zult ook echte operatiekleding dragen.
De arts zal een piepklein sneetje in het buitenste deel (hoornvlies) van je oog maken en de lens plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de lens netjes op zijn plek blijft zitten wordt deze vastgezet aan het gekleurde gedeelte van je oog (iris).

Bij een plaatsing van ArtiSan lenzen is het nodig het gemaakte sneetje te hechten. Bij Artiflex lenzen hoeft dit niet.
De lens implantatie duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Daarna krijg je een oogkapje en kun je even bijkomen. De verpleegkundige zal je oog nogmaals bekijken en je wat tips meegeven om een snelle genezing te bevorderen. De dag na de lens implantatie kom je terug bij de arts voor een eerste controle.

Na vier weken zal je oog geheeld zijn en kan de lens implantatie van het andere oog plaatsvinden.