Artisan, Artiflex met of zonder cilinder

ArtiLens kent verschillende typen lenzen met ieder hun specifieke eigenschappen:

Artisan

De Artisan lens is gemaakt van PMMA, een niet-flexibele kunststof dat volledig wordt geaccepteerd door je lichaam (dit werd per toeval ontdekt toen sommige piloten uit de Tweede Wereldoorlog jarenlang rondliepen met een stukje plastic in hun oog, afkomstig van hun kapotgeschoten windscherm). Een groot voordeel van Artisan lenzen is dat ze kunnen corrigeren tot zeer hoge dioptrie afwijkingen, van -23,5 tot +12. Meer over Artisan lenzen.

Artiflex

De Artiflex lens is gedeeltelijk gemaakt van siliconen en daardoor flexibel. Een groot voordeel hiervan is dat deze lens ‘opgevouwen’ wordt aangebracht in je oog. Het sneetje in je hoornvlies kan hierdoor klein blijven (3,2 mm) en geneest sneller. Met een Artiflex lens kun je daardoor ook sneller optimaal zien. Artiflex corrigeert van -1 tot -14,5 Heb je een hogere min-sterkte of hebt je een  plus correctie nodig, dan is Artisan de juiste lens voor jou. Meer over Artiflex lenzen.

Artisan en Artiflex Torisch

Zowel de Artisan als de Artiflex lens zijn ook verkrijgbaar in een torische versie, voor de correctie van cilinderafwijkingen.

Implantlenzen voor iedereen

Zo is er bijna voor ieder oog en iedere sterke wel een passende oplossing. Geen gedoe meer met lenzenvloeistof, gooi die bril met cilinder maar weg! ArtiLens is het alternatief voor ooglaseren, veilig en snel.