Implantlenzen, het alternatief voor een bril, contactlenzen en ooglaseren!

Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord van implantlenzen. Soms worden ze kunstlenzen of permanente lenzen genoemd. Het zijn een soort contactlenzen die je niet meer uit je oog hoeft te halen. Het is een goed, veilig alternatief voor laserbehandelingen. Niet wachten tot je 50 bent, gewoon nu van die bril af!

Hoe werken die implantlenzen?

De lensjes worden geplaatst door een oogspecialist in een ziekenhuis, oogkliniek of ooglaserkliniek.
Je wordt eerst gescreend en er wordt goed gekeken of je oog geschikt is voor een implantlens. Afhankelijk van je correctie worden de implantlenzen die voor jou geschikt zijn gekozen.
Er zijn twee soorten:

 • Implantlens Artisan
  Dit is een kunstlensje dat lijkt op een harde contactlens. Vooral geschikt voor mensen met een fikse bril: van + 12 tot -23.5!! De arts verdooft het oog, en laat de verdoving intrekken.
  Dan maakt hij of zij een klein sneetje (incisie) in het hoornvlies. Vervolgens wordt de Artisan lens geplaatst voor de iris, het gekleurde deel van je oog. Daarna wordt het sneetje gehecht. Het duurt ongeveer 30 minuten.
 • Implantlens Artiflex
  Een kunstlensje dat lijkt op een zachte contactlens, deels gemaakt van flexibel materiaal met correctie tot -14.5. Superhandig want de arts kan de lens opgevouwen naar binnen schuiven. Hierdoor hoeft de arts maar een incisie te maken van iets meer dan 3 millimeter! Deze Artiflex implantlenzen helen sneller omdat de incisie kleiner is dan de inicisie van een Artisan lens. Omdat het de incisie zo klein is hoeft het niet gehecht te worden.
 • Torische Artisan en Artiflex lensen
  Zowel de Artisan en de Artiflex lens zijn ook met een cilinder verkrijgbaar.