Ooglaseren is dat wat voor mij?

Ooglaseren is misschien wel de meest bekende manier op van je bril af te komen. Of je nu bij- of verziend bent met of zonder cilinderafwijking, een ooglaser behandeling lost het vaak wel op.

Ooglaseren, hoe werk het?

Bij een ooglaserbehandeling haalt de oogarts een dun laagje van het hoornvlies (het doorzichtige, heldere deel van je oog) af. Hierdoor verandert de vorm en het dus ook de manier waarop je oog de zaken waarneemt. Dit is natuurlijk een korte omschrijving van een complexe behandeling. Vanzelfsprekend gaat er tevens een heel vooronderzoek aan vooraf! Ooglaseren is best chill en je kunt vrij snel weer scherp zien. Toch is het niet voor iedereen geschikt en zijn er ook risico’s aan verbonden. Lees meer over nadelen ooglaseren.

Laseren kan niet, wat dan?

Sommige mensen komen niet in aanmerking voor een laserbehandeling. Soms is het hoornvlies te dun of de afwijking van het oog te sterk. Anderen vinden het maar niks dat er zomaar een stukje van je hoornvlies af wordt gehaald. Het groeit tenslotte nooit meer aan!

Naast laseren is er nog een manier om van bril of contactlenzen af te komen. Nog niet zo bekend bij het grote publiek maar wel bij de oogklinieken wereldwijd: permanente contactlenzen. Deze speciale lenzen worden al meer dan 25 jaar gebruikt! Superveilig en effectief! Logisch dat men steeds vaker kiest voor deze techniek ipv. ooglaseren! Permanente lenzen, of implantlenzen worden in het oog geplaatst en blijven daar voorgoed zitten. Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten!

Implant lenzen

De speciale lenzen, genaamd Artisan en Artiflex corrigeren het zicht zonder dat er iets permanent van het hoornvlies wordt weggehaald. Verder komt bijna iedereen van 18-60 jaar in aanmerking voor deze lenzen! Lees meer over deze ultradunne, speciale contactlenzen.

Ben jij bij- of verziend of heb je een bril met cilinder? Check hier je opties:

Ooglaseren Artisan Lens Artiflex Lens
Bijziendheid -1 tot -10 -1 tot -23.5 -1 tot -14
Verziendheid +1,50 tot +6 +1 tot +12 -
Cilinder +/- 5 ja ja

 

grafiek%201 Ooglaseren is dat wat voor mij?