Ooglaseren, voordelen, nadelen en alternatief

Steeds meer mensen kiezen voor ooglaseren omdat ze af willen van hun bril of contactlenzen.
Een korte intake, even een tripje naar de arts…je kunt zelfs een ooglaserkliniek in Turkijke bezoeken!
De arts zorgt voor een verdoving, dit duurt een minuut of 10 voordat het is ingewerkt. Vervolgens begint het ooglaseren en sta je binnen no-time weer buiten. Helaas is het niet allemaal rozengeur en komen veel mensen niet in aanmerking. Zorg dat je alle voordelen bekijkt van ooglaseren maar ook de nadelen en alternatieven!

Voordelen ooglaseren

-De behandeling voor ogen laseren is snel gefikst.
-Weinig pijn, afhankelijk van de ooglaser methode.
-Na 48 uur kun je weer naar school of het werk. Ook autorijden moet dan weer mogelijk zijn.
(bij enkele behandelsoorten moet je rekening houden met een langere herstelperiode)

Nadelen ooglaseren

-De laserbehandeling is niet voor iedereen geschikt. Heb je bepaalde ziektes, dan kom je niet in aanmerking. Ook bij een flinke sterkte(plus of min) kom je niet in aanmerking voor het laseren van de ogen.
-Kans op complicaties; je ogen kunnen droog worden, gevoelig voor licht.  Er kan sprake zijn van dubbel zicht of kun je lichtkringen waarnemen na de behandeling. Sommige mensen krijgen last van een verhoogde oogdruk en er bestaat een grotere kans op het ontwikkelen van staar.
-Last but not least: de sterkte wordt niet volledig gecorrigeerd en je zult het ooglaseren moeten herhalen. (of je bril weer uit de prullenbak opvissen) Balen!

Alternatief voor ooglaseren

Een goed alternatief voor ooglaseren is de permanente lens.
Hierbij wordt er een zacht lensje geplaatst in het oog. Voor mensen die niet in aanmerking komen  voor ooglaseren is deze lensimplantatie een goed idee.

Bij een dergelijke behandeling kun je zelfs met een sterkte van +12 tot  -23,5 terecht!

Er wordt niets van het hoornvlies afgehaald zoals bij laseren het geval is. Mocht je de permanente lens weer willen weghalen, geen probleem! Je eigen hoornvlies wordt niet aangetast en je oog blijft dus ook na verwijdering helder. Wil je meer weten over een permanente lens?  Check hier de informatie over permanente lenzen.