Wat is ArtiLens precies?

Artilenzen zijn ultradunne implantlenzen om bijziendheid of verziendheid te corrigeren. Deze lenzen worden in je ogen geïmplanteerd. Klinkt eng, maar dat is het niet. Onder plaatselijke verdoving wordt er een klein sneetje in je hoornvlies gemaakt. Hierdoor wordt de lens naar binnen gebracht en met twee klipjes op je iris, (het gekleurde deel van je oog), vastgezet. De behandeling duurt zo’n 20 minuten en is pijnloos. Vrij snel hierna kun je al scherp zien. Natuurlijk blijf je een aantal weken onder controle bij de oogarts. Als het sneetje in het oog hersteld is, wordt het andere oog behandeld.

Zeer veilig & betrouwbaar

Je ogen zijn je kostbaarste bezit, dus daar wil je geen enkel risico mee lopen. Dat is duidelijk. ArtiLens wordt al meer dan 25 jaar over de hele wereld gebruikt. Daardoor weten we dat ArtiLens bijzonder veilig is en een zeer goed resultaat oplevert. Ook op de langere termijn. ArtiLens is meerdere malen getest tijdens grootschalige onderzoeken en voldoet aan de strengste medische eisen.

Voor vrijwel iedereen geschikt

De kans dat je geschikt bent voor ArtiLens is groot. Of je nu bijziend bent (tot -23,5) of verziend (tot +12). En zelfs voor een forse cilinderafwijking, heeft ArtiLens een oplossing. Om zeker te weten of ArtiLens ook iets voor jou is, kun je een informatiebijeenkomst bijwonen. De meeste oogklinieken organiseren deze regelmatig. Daarna kan een gecertificeerde ArtiLens-oogarts een vooronderzoek bij je uitvoeren. Dan weet je of je in aanmerking komt voor Artilenzen en of je maximaal kunt profiteren van alle voordelen.

Voordelen t.o.v. laseren

Een groot voordeel van ArtiLens is dat de behandeling omkeerbaar is (de lens kan er ook weer uit worden uitgehaald). Bij laseren is dit niet het geval, want hierbij wordt een laagje van je hoornvlies verwijdert. En wat weg is, kan niet meer worden teruggezet. Een ander groot voordeel ten opzichte van laseren is dat Artilenzen wèl in staat zijn om hoge min- en pluswaarden te corrigeren.

Nooit meer bril of lenzen nodig

Stel je voor. Nooit meer een bril of gedoe met lenzen*. En tòch altijd scherp zien. 24/7, waar je ook bent en wat je ook doet. Of je nu de zee in duikt of op de scooter zit. Al ga je backpacken in de woestijn of maak je de hoogste bungeejump ever. Het kan allemaal. Dankzij ArtiLens. Een geweldige uitvinding waarvan vele mensen over de hele wereld al ruim 25 jaar heel veel plezier hebben. ArtiLens is het perfecte alternatief voor ooglaseren!

* het kan wel zijn dat je op latere leeftijd een leesbril nodig hebt of een lichte bril als de sterkte van je oog verandert.