Ooglaserbehandeling om goed te zien

Wil je scherp zien? Heb je geen zin meer in een bril of lenzen. Dan heb je vast wel eens gehoord van een ooglaserbehandeling. Nu zij er verschillende manieren voor ooglaseren op de markt. Iedere behandeling zit net iets anders in elkaar. Maar maken allen gebruik van een laser die het hoornvlies bijschaaft.

Hoornvlies weer in vorm

Iedere ooglaserbehandeling maakt gebruik van een speciaal soort laser om het hoornvlies te bewerken. De ene behandeling maakt eerst een flapje in het hoornvlies, alvorens in vorm te brengen. Bij een ander is dat niet nodig en kan het hoornvlies direct bijgeschaafd worden. Door de ogen te laseren is het mogelijk om een plus, min of cilinder te corrigeren zodat het zicht beter zal worden.
Een behandeling vindt plaats in een speciale ooglaserkliniek.

Ooglaserbehandeling en oogcorrecties

Verschillende correcties kunnen worden doorgevoerd bij een ooglaserbehandeling. De sterkte van de afwijking speelt wel een rol.
Zo is het mogelijk om astigmatisme (cilinder) te corrigeren tot -6. Verziendheid tot +6 en bijziendheid tot -10.
Ook moet je brilsterkte 2 jaar stabiel (stabiele refractie) zijn om de ooglaserbehandeling te ondergaan. Natuurlijk dien je gezond te zijn om de behandeling te mogen ondergaan.
Een arts zal je uitvoerig ondervragen; een ooglaserbehandeling kun je niet meer terugdraaien als deze eenmaal is uitgevoerd!

Zichtcorrectie zonder bijschaven hoornvlies

Kom je nu niet in aanmerking voor laserbehandeling of zie je het niet zitten dan men je hoornvlies bijschaaft? Verdiep je dan eens in implanteerbare lenzen.
Deze worden voor de eigen lens in het oog geplaatst. Klinkt eng, maar na 15 minuten kan het gepiept zijn, afhankelijk van het soort lensje.
Je kunt je levenlang genieten van perfect zicht en bij een eventuele vervanging of verwijdering van de kunstlens blijft het hoornvlies helder.
Kijk hier voor meer informatie over de implantlens en de voordelen! Zelfs van + 12 tot -23.5!!